Toimitusehdot

Yleistä

Ellet pääse ostoksille myymäläämme, olet tervetullut tekemään tilauksen kotisivujemme kautta.

Hobby Point (Oulun askartelu ja kehys Oy) y-tunnus: 0866103-0, Kaisaniemenkatu 7, 00100 Helsinki; myy tuotteita yrityksille, laitoksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomen alueelle mutta myös EU:n alueelle ja EU:n tullialueen ulkopuolelle muutamin lisäehdoin. Nämä toimitusehdot soveltuvat tuotteiden tilaamiseen verkkokaupassamme, sähköpostitse ja puhelimitse sekä vastaaviin toimituksiin.

Nämä toimitusehtomme ovat voimassa 14.6.2021 alkaen yksityishenkilöille. Voimme muuttaa toimitusehtoja yksipuolisesti aika ajoin, joten tutustuthan toimitusehtoihimme joka kerta etukäteen kun tilaat tuotteita verkkokaupastamme.

Tilaaminen ja sopimus

Voit tilata tuotteita verkkokauppamme kotisivuilla siirtämällä niitä ostoskoriin ja vahvistamalla tilauksesi. Tilatessasi verkkokaupastamme sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihimme. Ymmärrät, että hyväksymäsi ja vahvistamamme tilauksesi on, paitsi siltä osin mitä myöhemmin mainitaan peruttamisoikeudesta, sitova ja synnyttää näiden toimitusehtojen kanssa sopimuksen välillemme.

Tuotteet ja tuotehinnat

Verkkokaupan tuotteiden ominaisuudet on pyritty esittämään mahdollisimman lähelle todellista tuote-esittelyn yhteydessä. Hobby Point ei voi kuitenkaan taata, että ne kuvaavat tuotteen tarkkaa ulkonäköä, sävyä, laatua ja kokoa. Maalien, värien yms värimallit ovat suuntaa-antavia ja voivat vääristyä käyttämäsi laitteen näytöllä.

Veloitamme tuotteen tilaushetkellä voimassa olevan hinnan. Tuotteidemme hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai tuotetiedoissa erikseen ilmoitetun ajan (esimerkiksi kampanjatuotteet). Hobby Point pyrkii pitämään kotisivuillaan esitettävät hintatiedot oikeina, mutta ei takaa tietojen virheettömyyttä tai tuotteiden saatavuutta, eikä vastaa niistä. Jos kotisivuilla esitetty hinta on ollut selvästi virheellinen, Hobby Point pidättää oikeuden olla myymättä tuotetta.

Mikäli ilmenee, että asiakkaan tilaama tuote on loppunut, Hobby Point ilmoittaa asiasta asiakkaalle tämän ilmoittamia yhteystietoja käyttäen. Hobby Point ilmoittaa asiakkaalle mahdollisen korvaavan tuotteen tiedoista tai tilatun tuotteen saatavuudesta. Emme tee jälkitoimituksia.

Tuotteiden hinnat eivät sisällä lähetyskuluja, jotka määräytyvät valitun toimitustavan ja painon/tilavuuden mukaan; katso jäljempänä lähetyskulut. Tilauksen kokonaissumma lähetyskuluineen ilmoitetaan sähköpostitse tilausvahvistuksen yhteydessä.

Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin, joten tarkastathan ko. hinnat tilausvahvistuksesta. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Lähetyskulut ja toimitustapa

Lähetyskulut määräytyvät valitun toimitustavan ja painon/tilavuuden mukaan. Toteutuvat lähetyskulut ilmoitamme tilausvahvistuksen yhteydessä. Lähetyskulut eivät sisälly tuotteiden hintoihin.

Toimitamme asiakkaiden tilaukset Matkahuollon tai Postin kautta.

Lähetyskulut Matkahuollon kautta (sis ALV 24%):

  1. XXS-Paketti (3cm/30kg) alkaen 6,00 €
  2. XXS-Luukkujakelu (3cm/1kg) alkaen 9,00 €
  3. Bussipaketti tai Lähellä -paketti alkaen 9,00 € (ensisjainen lähetystapamme paketeille)
  4. Jakopaketti tai Kotijakelu alkaen 16,00 €
  5. Bussiennakkopaketti alkaen 17,00 €
  6. Pikapaketti alkaen 31,00 €

Lähetyskulut Postin kautta (sis ALV 24%):

  1. Pikkupaketti (luukkujakelu, 3cm/2kg) alkaen 6,00 € ensisijainen lähetystapamme kirjeille)
  2. Postipaketti alkaen 13,00 €
  3. Kotipaketti alkaen 23,00 €
  4. Postiannakkopaketti alkaen 23,00 €

Nesteet ja akut

Nesteet toimitetaan ainoastaan Matkahuollon kautta (sähköpostiin lähetetyn laskun mukaan maksettu tilaus). Nesteitä ovat mm. liuottimet, puhdistusaineet, maalit, useat liimat, muotintekoaineet, painepullotetut. Kaikenlaiset akut (NiMH sekä LiPo) ja polttomoottorit (myös esim. autossa kiinni olevat) kulkevat ainoastaan Matkahuollon kautta ja niiden lähetyksestä veloitetaan erilliskäsittelymaksu.

Tilaaminen Ahvenanmaalle ja muualle EU.n tullialueen ulkopuolisiin alueisiin

Kansainvälisen sääntelyuudistuksen mukaan EU-maiden ulkopuolelle sekä Euroopan Unionin valmiste- ja arvonlisäveroalueen ulkopuolisille erityisalueille osoitetuista tavaraa sisältävistä lähetyksistä (kirjeet ja paketit) vaaditaan entistä tarkemmat ennakkotiedot, sekä sähköisenä että liitettynä paketin päälle. Uudistus astuu voimaan täysimääräisenä 1.1.2021. Puutteelliset tiedot voivat johtaa lähetyksen palautumiseen. Muun muassa Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos vaatii tiedot jo heti vuoden alusta maahan saapuviin lähetyksiin.
Tästä johtuen emme voi käsitellä Ahvenanmalle tai muualle EU:n tullialueen ulkopuolisiin alueisiin lähteviä alle 200 € tilauksia.

Maksaminen ja maksutavat

Tilauksesi voit maksaa sähköpostiisi lähetetyssä laskussa ilmoitettujen maksutietojen mukaan. Tilauksesi toimitamme maksusi vastaanotettuamme tai lähettämäsi maksukuitin saatuamme.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Tilauksen jälkeen sinulle lähetetään vahvistus vastaanotetusta tilauksesta. Tilauksen käsittelyn jälkeen lähetetään tilausvahvistus, josta ilmoitamme tilauksen kokonaissumman lähetyskuluineen.

Mikäli ilmenee, että tilattu tuote on loppunut, Hobby Point ilmoittaa asiasta asiakkaalle sähköpostitse. Hobby Point ilmoittaa asiakkaalle mahdollisen korvaavan tuotteen tiedoista tai tilatun tuotteen saatavuudesta.

Toimitusaika

Pyrimme aina mahdollisimman nopeaan tilausten käsittelyyn. Mikäli kyse on varastosta saatavilla olevasta tuotteesta, pyrimme käsittelemään tilauksen seuraavana arkipäivänä. Tilaukset toimitetaan Matkahuollon ja/tai Postin toimipisteeseen kerran päivässä. Mikäli havaitsemme tilauksen käsittelyn kestävän normaalia pidempään, pyrimme olemaan asiakkaaseen yhteydessä asiakkaan ilmoittamia yhteystietoja käyttäen.

Emme tee jälkitoimituksia.

Peruutusoikeus ja palautusehdot

Jos olet kuluttaja, sinulla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus ilmoittamalla tästä meille viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran vastaanottamisesta. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi asiakkaan on ilmoitettava Hobby Pointille päätöksestään peruuttaa tuote yksiselitteisellä tavalla (esimerkiksi kirjeellä postitse, puhelimitse tai sähköpostilla). Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että asiakas lähettää ilmoituksen peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruutusoikeus koskee vain tuotteita, jotka ovat käyttämättömiä ja ovat alkuperäispakkauksessa ja tuotteet tulee pakata hyvin takaisinlähetystä varten. Peruuttamisoikeus ei koske avattuja myyntipakkauksia tai määrämittaan leikattuja tuotteita.

Asiakkaan tulee palauttaa peruuttamansa tuote takaisin Hobby Pointille jäljempänä mainittuun osoitteeseen viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos asiakas lähettää tavarat takaisin ennen kyseisen 14 päivän päättymistä. Asiakkaan on tarvittaessa näytettävä toteen, että tavara on palautettu määräajassa, esimerkiksi palautuskuitilla. Asiakkaan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset. Näitä kustannuksia ei makseta takaisin palauttajalle. Tuote tulee palauttaa alkuperäisessä lähetyspakkauksessa ja alkuperäisellä toimitustavalla.

Palauttaessasi toimitetun tilauksen, liitä siihen mukaan nimesi ja yhteystietosi sekä tilinumerosi rahojen palautusta varten.

Palautamme vastaavasti tilauksesta maksamasi rahat viivytyksettä kuluttajasuojalain mukaisesti.

Asiakas voi peruuttaa tuotteen tilauksen, jos tilattua tavaraa ei ole vielä toimitettu.

Palautusosoitteemme:

Hobby Point, Kaisaniemenkatu 7, 00100 Helsinki

Lähetyksen tarkistus, virhe ja ongelmatilanteet

Tarkistathan toimituksen heti sen saatuasi. Jos tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi tai on virheellinen, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian ja viimeistään 14 päivän kuluessa asiakaspalveluumme, niin sovimme miten saamme virheen korjattua. Kuluttajakaupassa noudatamme virheitten osalta pakottavia kuluttajasuojalain virhevastuusäännöksiä.

Asiakaspalvelu

Henkilökuntamme auttaa sinua tilaukseesi liittyvissä kysymyksissä. Otathan yhteyttä, joko sähköpostitse tai puhelimitse: hobby@hobbypoint.fi tai 09-4780 1997. Vastaamme viesteihin (arkisin) ja puheluihin myymälän aukioaikojen sisällä arkisin 10-18.30 ja lauantaisin 10-16.00.

Vastuunrajoitus

Hobby Point ei vastaa mistään tilaukseen, toimitukseen tai tuotteeseen liittyvästä tai mistään edellä mainitusta aiheutuneesta välillisestä tai välittömästä tai muusta vahingosta paitsi siihen asti kuin pakottava määräys kuluttajanasuojalaissa tai muussa pakottavassa laissa on kyseisen vahingon osalta toisin määrännyt.

Erimielisyydet

Pyrimme sopimaan tilaustasi koskevat mahdolliset erimielisyydet ensisijaisesti sopimalla, joten otathan ensisijassa yhteyttä asiakaspalveluumme sopiaksemme asian.

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).