Angelus nahkamaali

Angelus Acrylic on joustava ja kestävä maali nahan ja keinonahan maalaukseen mutta soveltuu myös mm. kankaan, canvaksen ja mesh kankaiden maalaukseen. Maali soveltuu kenkien, laukkujen, vöiden ym maalaukseen. Maalia voi levittää siveltimellä, sienellä tai kynäruiskulla. Kuivuttuaan maali on joustava ja vedenkestävä.

Puhdistus ja pohjatyö

Pohjatyön tekemiseen ja puhdistukseen on tärkeää varata riittävästi aikaa. Jotta maalipinnasta tulisi kestävä ja joustava, tulee maalattava pinta puhdistaa ja tarvittaessa myös karhentaa. Hyvä pohjatyö varmistaa maalille paremman tarttuvuuden ja kestävyyden. Käytä maalarinteippi suojaamaan alueita ja reunoja, joihin et halua maalin tarttuvan.

Nahan puhdistus: Pinta puhdistetaan Preparer & Deglazer -aineella.  Levityksessä voidaan käyttää esimerkiksi puhdasta kangasta tai vanulappuja.

Keinonahan/vinyylin ja kiiltonahan puhdistus: Pinta karhennetaan maalausta varten hiekkapaperilla ja lopuksi puhdistetaan Preparer & Deglazer -aineella. Karhennuksessa tulee kuitenkin olla varovainen, jottei ohut pinta rikkoudu.

Maalaus

Sekoita maali hyvin ennen käyttöä, pelkkä pullon ravistaminen ei aina riitä. Kärsivällisyys on tärkeää itse maalauksen kannalta. Mitä huolellisemmin maalaat, sitä kestävämpi lopputulos on. Kokeile ensin väriä huomaamattomassa paikassa varmistaaksesi, antaako se tavoitellun sävyn. Osassa pulloja, korkkiin on kiinnitetty pieni sivellin. Suosittelemme kuitenkin käyttämään laadukkaampaa tasakärkistä tai pyöreäkärkistä keinokuitusivellintä.

Angelus Leather Paint sisältää erikoiskomponentteja, jotka tekevät maalista elastisen. Kuitenkin, mitä paksumpia kerroksia levität, sitä vähemmän on mahdollista hyödyntää tätä etua. Useiden ohuiden kerrosten levittäminen varmistaa paljon paremman tuloksen. Anna maalille jokaisen kerroksen jälkeen riittävästi aikaa kuivua perusteellisesti. Hiustenkuivaajan käyttö tuottaa päinvastaisen vaikutuksen. Jos maalikerrosten ei ole annettu kuivua kunnolla, voi lopputulos jäädä tahmeaksi. Huomioithan, että maali kuivuu keinonahalla huomattavasti hitaammin kuin aidolla nahalla, ilmankosteus vaikuttaa myös kuivumisaikaan.

Kuivumisen jälkeen perusmaaleilla on tasainen kiilto. Neonmaaleilla on mattapintainen ulkonäkö.

Työvälineet pestään vedellä ja saippualla.

Suojaaminen

Anna viimeisen maalikerroksen kuivua 24 tuntia ennen suojalakan levittämistä. Suojalakka antaa lisäsuojaa hankauksia vastaan ja parantaa vedenkestävyyttä.

Muutama vinkki:

 • Nahan puhdistusta ei kannatta aliarvioida. Kuten kaikessa muussakin työssä pohjatyö on yksi tärkeimmistä vaiheista. Ilman kunnon pohjatyötä, maali ei pääse imeytymään esteettä.
 • Eri sävypigmentit peittävät eri tavoin. Näin ollen osa sävyistä peittää jo muutamalla kerroksella, toiset tarvitsevat useamman kerroksen.
 • Pyri maalaamaan useampi ohut kerros, jotta pinnasta tulee kestävä ja joustava. Älä tavoittele peittävää lopputulosta ensimmäisellä kerroksella.
 • Maalaa vain ehjää nahkaa ja keinonahkaa.
 • Angelus maaleja voi levittää myös kynäruiskulla. Ohentamattomana maali soveltuu 0,35mm ja sitä suuremmille suuttimille, ohuemmille suuttimille tulisi käyttää 2-Thin lisäainetta ohentamiseen. Suositeltu sekoitussuhde 1 osa 2-Thin lisäainetta ja 4 osaa maalia. 4-Coat aineet soveltuvat sellaisenaan ruiskumaalaukseen.

Lisäaineet ja suojalakka:

 • Preparer & Deglazer on kehitetty erityisesti nahan perusteelliseen puhdistamiseen – olipa kyseessä käytetty tai uusi. Se poistaa maalikerrokset ja suoja-aineet, jotka eivät ole läpäisseet nahkaa. Tärkeää: käytä tätä tuotetta vain nahalle, älä muoville, kumille tai muille materiaaleille. Asetonipohjainen aine.
 • 2-Thin on Angelus maalin ohentamiseen. Lisää maalille joustoa. Soveltuu erityisesti kun maalataan Mesh kankaille sekä ruiskumaalaukseen.
 • 2-Soft lisäaine kun maalataan pehmeitä kangasmateriaaleja. Sekoitetaan Angelus maalien kanssa suhteessa 1:1 ja kiinnitetään kuumailmapuhaltimen lämmöllä.
 • 2-Hard lisäaine kun maalataan kovia pintoja kuten muovia tai lasia. 2-Hard edistää tarttuvuutta ja maalikalvon kovuutta. Lisätään 50-75%. Maaliseosta levitetään useampi ohut kerros tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Annetaan kuivua 48h.
 • Duller sekoitettuna Angelus maaleihin vähentää värien kiiltoa. Ehdoton tuote kun halutaan mattapintaista jälkeä. Sekoitetaan enintään 5-8% maaliin. Tee testi onko maali tarpeeksi mattaista ennen varsinaista maalausta.
 • 4-Coat on kestävä ja joustava kirkkaaksi kuivuva lakka. Uretaanipohjainen lakka kestää hyvin naarmuja ja hankausta sekä antaa nahalle vettä hylkivän kerroksen.
  • Flat 4-Coat jättää erityisen mattamaisen pinnan
  • Matte 4-Coat jättää himmeäkiiltoisen jäljen.
  • Oikein levitettynä Satin 4-Coat jättää mukavan ”tehdas” pinnan. Ei liian kiiltävä, eikä liian matta!
  • High Gloss 4-Coat jättää erityisen kiiltävän jäljen, jälki muistuttaa kiiltonahan ilmettä.

Kenkien maalaus

Esimerkkinä maalasimme kahdet käytetyt kengät. Toiset ovat nahkaiset kengät ja toiset ovat keinonahkaa.

Käytimme seuraavia tuotteita:

Tutustu alla oleviin kuviin maalausprosessista