Kultaiset pallokorvakorut resiinistä

Resiinit ovat monipuolisia aineita, joilla voit luoda pieniä koruosia ja koristeita, mutta myös suurempia pintoja ja valutöitä. Resiinit eroavat toisista soveltuuvuden ja käytön suhteen usein paljonkin. Valitse aina paras resiini käyttökohteen mukaan.

Suosittelemme aina tekemään testikappaleen ennen varsinaisen työn tekoa, jolloin resiinin ominaisuudet tulevat sinulle tutummiksi. Resiineillä työskentely vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä.

Tässä työssä käytimme Glorexin matalalämpöistä Crystal Resin -resiiniä. Pakkauksessa on mukana hartsia ja kovetinta, sekoitusastiat, käsineet ja sekoitukseen puulastat, sekä suomenkieliset ohjeet. Kyseisellä resiinillä valetaan maksimissaan 2cm kerroksia. Kovettuminen tapahtuu 48-72 tunnin sisällä.

Muottina oli Rayherin 16mm pallomuotit. Muotissa on yhteensä 6 palloa ja pakkauksessa mainittiin että tarvitaan yhteensä 15ml resiiniä.

Vinkkinä: pieniä määriä resiiniä, jossa on oikea määrä hartsia ja kovetinta on usein hankala sekoittaa ilman tarkkoja mittoja. Silikonimuotteja on hyvä olla varalla muitakin, jolloin samalla sekoituksella voi tehdä muihinkin muotteihin ja kaataa ylimääräisen resiinin, jolloin materiaalia ei mene hukkaan.

Muotin pohjalle rikottiin lehtimetallia ja resiini kaadettiin sen päälle. Ilmakuplia voi tässä syntyä hyvinkin helposti jos ilmaa jää lehtimetallin alle tms. Jonkin verran muottia voi painella, mutta siinäkin on riskinä uusien kuplien muodostuminen.

Resiini annettiin kuivua muotissa 24 tuntia, jolloin hiukan kutisteneen ja tahmean resiinin päälle kaadettiin pieni määrä lisää resiiniä, jotta pallosta tulisi mahdollisimman pyöreä.

Pallojen annettiin kuivua 72 tuntia ennen muotista irrottamista. Osaan palloihin jäi kaatoreiän kohdalle pieni hattu, joka hiottiin  hienolla (1200) vesihiomapaperilla pois. Hiomapaperi on hyvä vaihtaa lopuksi vieläkin hienommaksi, jotta pinnasta tulisi mahdollisimman sileä. Hiominen oli tämän työn aktiivisin kohta ja haastavin, pallon pienuuden tähden. Hiomapinnan voi lakata kiiltäväksi esimerkiksi UV resiinien lakoilla.

Palloon porattiin pieni reikä sormiporalla ja ripustuslenkki kiinnitettiin epoksiliimalla.

Tarvitset ainakin:

Katso muutama kuva työvaiheista

Kultaiseen rannekoruun käytettiin:

Rannerenkaisiin käytettiin: