Micro makramee korut

Ihanat micro makramee korut tehdään samoilla solmuilla kuin isot seinävaatteet. Koko on kuitenkin pienen pieni. Naruna käytetään keinokuituisia ohuita naruja, jotka päätellään pääsääntöisesti sulattamalla. Virkistä muistia ja katso makrameen perussolmut kuvin täältä.

Solmut

Micro makrameessa yleisimmät solmut:

  • Aloitussolmu (Lark’s Head Knot ja Double Lark’s Head Knot)
  • Kohosolmu eri suuntiin (Double Half Hitch Knot) yleensä viiston alas oikealle tai viistoon alas vasemmalle. Kohosolmussa tehdään kaksi solmua yhdellä narulla tukinarun ympärille. Kohosolmuja tehdään pääsääntöisesti aina useampi peräkkäin.
  • Puolikas kohosolmu (tukinarun ympärille tehdään Lark’s Head Knot). Tehdään kuin kohosolmu, mutta yksi solmu vain (siksi käytän nimeä puolikas kohosolmu) jossa tukinaru vaihtaa aina suuntaa jokaisen solmun jälkeen, jotta ei tapahdu kierrettä. Lopputulos on kuin aloitussolmuja tukinarun ympärillä.

Naru

Micro makrameessa käytetään pääsääntöisesti keinokuitunaruja. Nämä narut ovat yleensä hyvinkin ohuita ja kestäviä 0,7-1mm. Päättelyssä työhön ei tarvitse jättää hapsuja tai isoja solmuja.

Tarvittavien narujen pituus kannattaa pitää mahdollisuuksien mukaan pidempänä kuin mitä työ vaatii. Työn edetessä ja narujen lyhetessä on vaikeampia saada hyvä ote lyhyestä narusta ja siten tehdä tiukkoja solmuja. Tämä vinkki kannattaa hyödyntää ainakin kun tehdään ihan ensimmäistä työtä.

Alusta

Työ tehdään esimerkiksi tiiviin superlonlevyn tai paksuhkon korkkilevyn päällä, johon saa nuppineuloja kiinni. Nuppineuloilla työ kiinnitetää alustaan, jotta työ pysyy paikoillaan.

Päättely

Työ päätellään leikkaamalla narunpätkät muutaman millin pituisiksi. Päät sulatetaan sytkärin avulla ja sulaneet päät painetaan työn pintaan nurjalle puolella. Tee muutama harjoittelukappale ennen varsinaista työtä. Varo sillä sulanut keinokuitunaru on kuumaa!

Sulatetut päät voi myös vahvistaa pikaliimalla. Geelimäinen ZAP pikaliima (Caynoakrylaattiliiima) on hyvä vaihtoehto. Liian juoksevaa ei kannata käyttää, sillä liima voi tummentaa narujen sävyä, kun se imeytyy kuituihin.

Tarvittavia materiaaleja micro makramee työskentelyn

  • Ohuita keinokuituisia naruja
  • Koruosia: renkaita, korvakorukoukkuja
  • Pienet terävät sakset
  • Nuppineuloja
  • Sytkäri

Yhdistele micro makramee töihin erimuotoisia ja kokoisia lasihelmiä, muovihelmiä ja kivihelmiä

Katso alla olevalta videolta kuinka valmistuu turkoosi korvakoru.

Vihreät lehdet tehty kohosolmuin

Vihreiden pisaran muotoisten korvakorujen solmuiluohjeet löytyvät tästä kirjoituksesta

Musta rannekoru on tehty micro makrameen perussolmuin 120cm pitkistä naruista (12x120cm). Keskellä on turkoosi kivihelmi.

Ruskeiden korvakorujen solmeiluohjeet löydät tästä kirjoituksesta

Harmaa micro makramee kaulakoruriipus on tehty perussolmuin viidellä n. 100cm pitkillä naruilla